KANALRENGÖRING STOCKHOLM

Vi utför rensning och rengöring av ventilationskanaler, en så kallad kanalrengöring i samtliga förekommande ventilationssystem på marknaden. Efter bara något år har det hunnit bli ganska mycket damm och annan smuts i ventilationsrören även kallat ventilationskanalerna. Luften cirkulerar sämre och fläktarna får jobba hårdare för att få fram luften eller så minskar luftflödet med mycket sämre luftkvalitet som följd.

Smuts i kanalsystemet orsakar alltså försämrad funktion och högre energiförbrukning. Den ökade energiförbrukningen beror ofta på att aggregatet i ventilationssystemet får arbeta onödigt hårt för att kunna blåsa ut rätt luftmängd. Smutsiga kanaler är som en åderförkalkning. Efter en kanalrengöring minskar tryckfallet i kanalerna och luftväxlingen ökar, detta gör att ventilationen kan upprätthålla rätt luftflöden. Rensar man inte kanalerna med jämna mellanrum, leder det till sämre luftcirkulation, värmeväxlingen slutar fungera och tillslut går ventilationsaggregatet sönder, dessutom är det stor risk för fukt och mögelskador. Om du inte regelbundet rengör ventilationskanalerna kan det faktiskt samlas så mycket smuts i ditt ventilationssystem att effektiviteten minskar, med 3-år utan rengöring tappar ventilationssystemet 30 % av verkningsgraden.

kanalrengoring-stockholm-vent

Få kostnadsfritt prisförslag

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 • Erfarna medarbetare
 • Kostnadsfri besök och offert
 • Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  kanalrengoring-stockholm-technician

  Bristande skötsel och underhåll av ventilationssystemet leder till nedsatt funktion och en ökad risk för fuktskador och mögel. Om du har husdjur, eller är många i familjen, bör det rengöras oftare för att minska risken för dålig lukt, kondens samt mögel- och fuktskador. Rengjorda ventilationskanaler förbättrar helt enkelt luftväxlingen och luftkvaliteten, samt skapar ett bättre inomhusklimat. Vi utför kanalrengöring för att minska tryckfallet i kanalerna och luftväxlingen ska öka samt upprätthålla rätt luftflöden. Rätt utrustningen är viktig när ventilationskanalerna skall rengöras, vi har den senaste tekniken av verktyg för alla typer av rensningar, kanalrengöring. Alla vet att vi vistas större delen av våra liv inomhus och att det är oerhört viktigt att luften hålls fri från föroreningar.

  Har vi rena kanaler blir livet mycket mer hälsosamt, både hemma och på jobbet, kontoret. Smutsiga kanalsystem orsakar ofta allergier och andra hälsoproblem. Skit i ventilationskanalerna leder till att tillförseln av frisk luft och utförseln av skämd/skitig luft rubbas. Med jämna mellanrum behöver kanalerna i ventilationssystemen rengöras. Det är allmänt känt att konsekvenserna av att inte sköta ventilationsanläggningen blir allvarliga eftersom det ofta bildas mögel och att bränder sprider sig lätt i smutsiga ventilationskanaler förstår ju alla.

  Med rena ventilationskanalerna säkerställer man, god luftkvalité, minskad brandrisk och minskad risk för fuktskador, samt minskat slitage av ditt ventilationssystem, fläktsystem.

  kanalrengoring-stockholm-filter
  kanalrengoring-stockholm-staff

  Det här ingår vid en kanalrengöring, rensning av ventilationskanaler:

  ⦁ Rengöring av frånlufts kanaler
  ⦁ Rengöring av fläktmotor
  ⦁ Rengöring aggregat
  ⦁ Rengöring av frånlufts don
  ⦁ System kontroll
  ⦁ Mätning av luftflöden

  Alltid hög kvalité
  till ständigt lågt pris!

  • Hög kvalitet
  • Bra priser
  • Effektiv ventilation
  • 40 års erfarenhet och kunskap
  • Miljövälnig ventilation

  OBS

  För allergiska och överkänsliga personer är ventilationen av största betydelse, då den reducerar halten av irriterande och allergiframkallande ämnen, allergener, i luften. God luftväxling är av största vikt om du är allergiker eller vill undvika att få problem med allergi. Eftersom vi tillbringar största delen av vår tid inomhus är det viktigt med en fungerande ventilation som ger god luftväxling och bra luftkvalitet. En bra luftomsättning minskar hälsoproblem som allergier, trötthet och huvudvärk.

  Tack vare ROT-avdraget är det nu extra förmånligt att uppgradera ventilationen.

  Kontakta oss för ett personligt besök så hjälper vi dig till en skräddarsydd lösning som passar just din bostad.

  info@hemluft.se | 08-649 77 00