Bostadsventilation

Ventilation för villa

 

Vi är specialister på bostadsventilation och utför installation, service, rengöring och reparation på alla typer av aggregat, fläktar och system för luftbehandling. En fungerande ventilation är viktigt för sunda och hälsosamma bostäder. Vi har mer än 35 års erfarenhet av området och arbetar alltid snabbt och effektivt!

För att ventilationssystemet ska behålla sin funktion i många år framöver i din villa, utan otrevliga överraskningar, bör du kontrollera det och rengöra kanalerna med jämna mellanrum. Löpande service och regelbundna filterbyten minimerar risken för akuta driftstopp och ger värdefull information om ventilationens status. Hemluft ser till att hålla dig och ditt hus friskt.

Villaägare, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare, förvaltare och mindre företag är vanliga kunder för oss. I alltifrån skolor och vårdlokaler till flerbostadshus, kontorsbyggnader och personalutrymmen i industribyggnader sköter vi installation och service av ventilation med bravur. Snabbt utförande och högsta kvalitet är något vi garanterar, oavsett ventilationssystem.

Helhetslösningar för din ventilation

 

Målet är att bli ditt självklara val för allt vad gäller ventilation och luftbehandling. Av oss får du hjälp med installation, service, och reservdelar. Vi arbetar med de flesta varumärken på marknaden.

En ny ventilationsfläkt eller ventilationsaggregat med värmeåtervinning från Hemluft ger hög driftsäkerhet, låg energianvändning och låg ljudnivå. För att inte tala om minskade service- och underhållskostnader. Energibesparande EC-motorer driver våra fläktar och aggregat, vilket minskar elförbrukningen med upp till 60 procent. Med andra ord kan du spara upp till ca 6000 kWh/år.

 

Upplever du dålig villaventilation?

 

Hemluft har stor erfarenhet och är specialister på att åtgärda dålig ventilation i bostäder med självdrag. Lösningen är installation av fläktstyrd och aktiv frånluft som ökar luftomsättningen och skapar det undertryck som behövs. Vi utför den här typen av installationer regelbundet.

Det är inte ovanligt att äldre hus med självdrag förlorar luftväxlingen och ventilationen helt efter att man ersatt den gamla typen uppvärmning med värmepumpar, direktverkande el och fjärrvärme, man har även isolerat och tätat huset samt bytt fönster.

För att få god ventilation och luftväxling, strävar man efter att skapa undertryck i huset, så att luften “dras” nerifrån och upp genom huset och ut genom skorstenen. Vi får ofta frågan om att utföra den här typen av installationer – att konvertera självdrag till mekanisk frånluft. Då rekommenderar vi bostadsventilation med aktiv frånluft monterat på bostadens skorsten, en skräddarsydd och måttanpassad samlingslåda anpassad speciellt för självdragshus.

Ett axplock av våra ventilationssystem

 

I vårt sortiment hittar du bl.a. ventilationsfläktar och ventilationsaggregat från FläktWoods, Bacho Ventilation, Svenska Fläkt, ABB, Minimaster, Minivent, ACF, ACC, ACJ, RDKG, RDAA, RDAB, RDKA, RDKR, RDAR, Rexonet, Rexovent, Temovex, 480 S, Husqvarna, QVFTX, QVLV6, Ventex, Vevex, Stratos, Essvent, Flexivent, VGS 400, VGS 700, Essvex, Flexit, Villavent, Systemair, VM1, VM2, SVAB och Skänninge Ventilation.

Kontakta oss via mailen: info@hemluft.se eller genom att ringa oss på telefon: 08-649 7700 och boka ett personligt besök. Vi skapar en högkvalitativ skräddarsydd lösning anpassad efter just dina behov.

Tack vare ROT-avdraget är det nu extra förmånligt att uppgradera ventilationen!