Hur fungerar ett FTX-aggregat?

Hur fungerar ett FTX-aggregat?

Vi på Hemluft är proffs på ventilation och vi hjälper dagligen våra kunder att hitta rätt ventilationssystem för deras bostäder. Ett av de vanligaste systemen som vi installerar är FTX-system. Det är dessutom ett av systemen som våra kunder är mest nyfikna på, och det system som många vill veta mer om.

Vi får ofta frågor rörande FTX, bland annat vad det kostar, hur man installerar det, vad FTX faktiskt är och såklart hur ett FTX-aggregat fungerar. För att förklarar det på ett kortfattat sätt kommer vi därför att ge er lite mer information om just FTX-aggregat så att ni kan få lite mer kunskap om systemet och kanske göra ett enklare val när ni ska installera ett nytt ventilationssystem.

Vad är FTX?

FTX-systemet är ett flexibelt till- och frånluftssystem som har värmeåtervinning. Det består av två fläktmotorer, en för våtutrymmen som tar bort gammal luft (frånluft) samt en för sovrum eller vardagsrum som tillför fräsch luft (tilluft). Det innebär i korta drag att frånluften tar bort den luft som inte längre behövs, eller inte har bra kvalitet, medan tilluften tillsätter luft utifrån som är av god kvalitet och som förbättrar inomhusklimatet.

Det unika med FTX är att det är så pass bra för miljön, samtidigt som det är kostnadseffektivt och enkelt att använda. Det ger en bra luftkvalitet i hemmet och det är ett av våra mest populära ventilationssystem, samt ett av våra mest prisvärda och miljövänliga alternativ.

image(2)
image(2)-1

Hur är aggregatet uppbyggt?

Ett FTX-system har till- och frånluft, vilket betyder att det tar bort gammal och förorenad luft samtidigt som det tar in ny och fräsch luft utifrån. Själva aggregatet består av fläktar som hjälper till att transportera luften inifrån och ut, och som dessutom återvinner den gamla luften till värme.

FTX-aggregatet skapar ett behagligt inomhusklimat och renar inomhusluften från pollen eller andra dåliga lukter och föroreningar. Det är ett av de bästa systemen för dig som har besvär med dålig luft eller för dig som är allergisk mot pollen – så att du slipper besvären när du är inomhus i ditt eget hem!

 

FÅ KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 •  Erfarna medarbetare
 •  Kostnadsfri besök och offert
 •  Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  Fördelar med FTX?

  Det finns otroligt många fördelar med FTX, bland annat att det renar luften, återvinner värme, skapar ett behagligt inomhusklimat och dessutom är kostnadseffektivt. Att använda sig av FTX i bostaden ger dig den bästa möjliga luftkvaliteten och dessutom det bästa inomhusklimatet.

  Boka installation idag

  Om du är intresserad av att lära dig mer om FTX, ställa frågor till oss eller boka en offert för installation är du välkommen att kontakta oss. Vi återkommer till dig så snart vi kan med all information du behöver så att du kan göra ett bra val med ditt nya ventilationssystem. Välkommen till oss på Hemluft – proffs på ventilation sedan 40 år tillbaka!

  Kontakta Oss

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.