Fläktar

info@hemluft.se08-649 77 00

Fläktar

Tystgående och energieffektiva ventilationsfläktar

 

Hemluft erbjuder ett komplett sortiment med kundanpassade och skräddarsydda lösningar när det gäller fläktar för mekanisk frånluft, aktiv och fläktstyrd ventilation, t ex kanalfläktar, isolerade boxfläktar och takfläktar. Vi har alla typer av ventilationsfläktar och frånluftsaggregat. Det är viktigt med energisnåla och effektiva fläktar som gör att du får bra inomhusluft och luftväxling. Låt oss titta tillsammans och du kan berätta om dina behov så kan vi rekommendera en bra lösning anpassad för just din bostad. Det är viktigt att installera en fläkt t ex takfläktfläkt, kanalfläkt eller ett ventilationsfläkt som är anpassat till dina specifika behov och daglig användning.

 

Vi hjälper dig att installera en ny energisnål och effektiv ventilationsfläkt med den ”senaste tekniken” och den nya miljövänliga teknologin. Energisnåla och effektiva fläktar som är anpassade till just din bostad och bidrar till en sänkning av kostnader för energiförbrukning. Bostäder med självdrag eller t ex gamla takfläktar som gjort sitt och behöver uppgraderas med fläktstyrd och aktiv frånluft som ökar luftomsättningen och skapar det undertryck i bostaden som behövs samtidigt som den leder bort gammal förbrukad luft, fukt och föroreningar från bostaden och istället tillföra frisk och ren filtrerad luft, samtidigt som det skapas ett behagligt inomhusklimat.

Få kostnadsfritt prisförslag

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 • Erfarna medarbetare
 • Kostnadsfri besök och offert
 • Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  Det är oerhört viktigt med bra ventilation, våra ventilationsfläktar ger frisk och ren luft genom kontinuerlig luftväxling. I bostäder med ventilation som har dåliga luftflöden och dålig luftomsättning ökar riskerna för allergier och astma. Dåligt fungerande ventilation kan ge stora konsekvenser för både dig, dina barn och ditt hem. Frisk luft ger friska barn. Visste du att 40 % av alla barn har problem med astma eller allergi? Genom bra ventilation kan du halvera risken att ditt barn får dessa sjukdomar. Dålig ventilation och luftväxling i hemmet leder ofta till ”sjuka hus”, mögel, allergier och andra problem. Kännetecken på dålig ventilation och luftomsättning är – luften står stilla – instängd luft – fukt och luktproblem – imma på speglar och fönster – kallras.

   

  Johnny Lorentzen är docent vid Institutet för miljömedicin på Karolinska institutet, säger att fukt är en av de främsta källorna till dålig luftkvalitet detta är alla forskare överens om. I fuktiga miljöer kan kemiska reaktioner ske i och mellan material, detta leder till att gasformiga ämnen avges till luften. Det är allmänt känt att mögel och bakterier alstras som bäst i fuktig miljö, som också sprider gasformiga ämnen och ibland även sporer och partiklar i luften. En uppdaterad ventilation är ju det viktigaste sättet att skapa bra luftomsättning, luftväxling och bra luftkvalitet.