Varför är det så viktigt att byta filter i min ventilation?

Varför är det så viktigt att byta filter i min ventilation?

Det finns flera anledningar till varför det är viktigt att byta filter i din ventilation regelbundet:

 • Förbättrad luftkvalitet: Ventilationsfiltret fångar upp damm, pollen, allergener och andra partiklar som annars skulle cirkulera i luften i ditt hem. Genom att byta filtret regelbundet kan du förbättra luftkvaliteten inomhus och minska risken för hälsoproblem.
 • Förbättrad effektivitet: Om filtret blir igensatt med damm och smuts, kommer det att minska ventilationssystemets effektivitet. Detta kan leda till högre energikostnader och en ökad belastning på systemet, vilket i sin tur kan förkorta dess livslängd och därmed ökade service kostnader.
 • Förbättrad ventilation: Om filtret blir igensatt kan det också påverka ventilationen i ditt hem. Ett igensatt filter kan leda till att ventilationssystemet inte fungerar optimalt, vilket kan minska luftflödet och orsaka överhettning i systemet.
image(5)
 

FÅ KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 •  Erfarna medarbetare
 •  Kostnadsfri besök och offert
 •  Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  Teckna Filteravtal!

  Teckna ett filteravtal med oss, så skickar vi ventilationsfilter till dig automatiskt varje år! Detta är ett bra sätt att bli påmind om att det är dags att byta filter i ventilationen. Luftfiltren i ditt ventilationsaggregat renar inomhusluften och nya rena filter minskar slitaget i ditt aggregat. Filtren minskar mängden partiklar i luften, vilket skapar en bättre inomhusmiljö. Byta filter är enkelt, ungefär lika lätt som att byta dammsugarpåse. Om ditt hus ligger i närheten av en trafikerad väg eller i ett område som har mycket pollen behöver du byta filter oftare, men vår rekommendation är att du byter minst en gång per år. Låter förstås självklart, men det bästa är att du aldrig låter problem uppstå på grund av dåligt underhållet filterbyte och service på ditt ventilationssystem. Vårt tips är att regelbundet ser över ventilationen, byt filter och serva regelbundet och boka rensning av ventilationskanalerna minst vart tredje år!
   
  Hur ofta ska man byta filter i ventilationen? Det är viktigt att man byter filter i ventilationen 1-2 gånger per år. Det är lätt att man glömmer bort, man tänker inte på det helt enkelt. Men det är väldigt enkelt gjort och det kostar inte särskilt mycket och det ger dig garanterat en fräschare inomhus luft. Byta filter regelbundet minskar även behovet av att ofta rengöra ventilationskanalerna och fläktarna i ditt aggregat och ditt ventilationssystem jobbar lättare. Smutsiga filter ger motstånd och ökar slitaget och minskar livslängden på ditt ventilationsaggregat och behovet av service och reparation ökar.
   
  Prenumerera på luftfilter till din ventilation!
  Snabbt · Smart · Enkelt
  Det är bekvämt och smidigt, men framför allt ett bra sätt för att du ska komma ihåg att byta filter i ditt ventilationsaggregat varje år.
  Teckna ett filteravtal med oss!

  Kontakta Oss

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.