Vad är FTX-ventilation och hur fungerar det?

Vad är FTX-ventilation och hur fungerar det?

FTX-ventilation står för Till- och Frånluftsventilation med värmeåtervinning och är en typ av ventilationsystem som är vanligt förekommande i moderna byggnader. Hemluft Ventilation AB är experter på den här typen av ventilationssystem. info@hemluft.se

I ett FTX-system tas både tilluft och frånluft in i samma kanalsystem, dock två skilda kanaler. Genom att systemet är utformat på ett sätt som möjliggör värmeåtervinning via en roterande värmeväxlare kan man återvinna upp till 90% av värmen från den utgående luften och därmed minska uppvärmningskostnaderna i byggnaden.

FTX-systemet fungerar genom att luften tillförs via en ventilationsenhet FTX-aggregat som kan vara placerad antingen på vinden eller i köket eller annan lämplig plats i byggnaden. Frånluften leds ut genom kanalsystemets frånluftskanal, men riktningen på luftflödet styrs av en värmeväxlare som återvinner värmen från frånluften innan den släpps ut.

FTX-systemet är också utrustat med väldigt effektiva filter som tar bort partiklar och föroreningar från luften, vilket gör att det är särskilt lämpligt för personer med allergier eller andra andningsbesvär. FTX-ventilation är även det mest effektiva sättet att få bukt med radon.

Sammanfattningsvis är FTX-ventilation en energieffektiv och hälsosam form av ventilationsystem som återvinner värmen från frånluften och samtidigt renar luften som cirkulerar i byggnaden. info@hemluft.se

Kontakta Oss

 

FÅ KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 •  Erfarna medarbetare
 •  Kostnadsfri besök och offert
 •  Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.