Mekaniskt frånluftssystem för bättre luft

Mekaniskt frånluftssystem för bättre luft

Ett mekaniskt frånluftssystem är en typ av ventilationssystem som syftar till att avlägsna den dåliga luften från inomhusutrymmen och ersätta den med frisk luft från utomhusmiljön. Detta system fungerar genom att det skapar ett undertryck inomhus, vilket orsakar att luft strömmar ut genom ventilationskanaler och ut ur byggnaden. En bra mekanisk frånluftsventilation innebär att man ventilerar bort gammal dålig luft tillsammans med föroreningar och tillför ny fräsch och frisk luft.

Ett mekaniskt frånluftssystem kan vara särskilt användbart i byggnader där det inte finns tillräcklig naturlig ventilation t.ex hus med självdrag, eller där ventilationen är begränsad på grund av energieffektivitetskrav. Ibland kan det kallas för FFS system, vilket står för fläktförstärkt självdrag. Det kan också vara en mycket bra lösning för att ta bort fukt och lukter från inomhusutrymmen, som t.ex badrum och kök. FFS-system är i praktiken en skräddarsydd, måttanpassad ljudisolerad suglåda uppe på toppen av skorstenen.

Det finns olika typer av mekaniskt frånluftssystem, inklusive takmonterat, monterat på vinden, monterad på skorstenen eller köksmonterat. Valet av system beror på olika faktorer, såsom storlek och typ av byggnad, klimat, energikostnader och önskad ventilationsnivå.

Det är viktigt att ett mekaniskt frånluftssystem installeras korrekt och underhålls regelbundet för att säkerställa optimal prestanda och minska risken för hälsoproblem. En felaktig installation eller underhåll kan leda till läckage av förorenad luft inomhus, vilket kan orsaka problem som huvudvärk, trötthet och irritation i ögon och slemhinnor.

Fördelar med mekanisk frånluft

Några fördelar med mekanisk frånluft är:

 • Förbättrad luftkvalitet:

Mekanisk frånluft tar bort förorenad luft, inklusive fukt, damm, allergener, rök och andra föroreningar, vilket förbättrar luftkvaliteten och gör det hälsosammare att andas.

 • Minskat fuktmängd:

Mekanisk frånluft hjälper till att avlägsna fukt från inomhusutrymmen, vilket minskar risken för mögel och fuktrelaterade hälsoproblem. 

 • Energieffektivitet:

Mekanisk frånluft kan också hjälpa till att minska energiförbrukningen i byggnader genom att återanvända värme från utgående luft för att värma upp den inkommande luften.

 • Bullerminskning:

Eftersom mekanisk frånluft tar bort luft genom en kanalisation kan det minska bullret från utomhusenheten jämfört med andra ventilationssystem som använder sig av fläktar i varje rum.

 • Anpassningsbarhet:

Mekanisk frånluft kan anpassas för att möta olika behov, från små hem till stora kommersiella byggnader, vilket gör det till en mångsidig ventilationssystem lösning. Dessutom kan man kontrollera luftflödet i ett mekaniskt frånluft system, öka eller minska fläktens varvtal.

 

FÅ KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 •  Erfarna medarbetare
 •  Kostnadsfri besök och offert
 •  Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  Hemluft Ventilation AB är en ventilationsexpert som erbjuder högkvalitativa lösningar för mekanisk frånluft. 

  • Erfarenhet och expertis: 

  Hemluft Ventilation AB har lång erfarenhet och expertis inom ventilationssystem, och kan erbjuda skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov och förutsättningar.

  • Kvalitetsprodukter:

  Hemluft Ventilation AB använder sig av högkvalitativa produkter som är utformade för att vara energieffektiva och hållbara på lång sikt.

  • Installations- och underhållsservice:

  Hemluft Ventilation AB erbjuder en fullständig installations- och underhållsservice för ditt mekaniskt frånluftsystem, vilket garanterar att det fungerar optimalt och ger dig långvarig och pålitlig prestanda.

  • Kundsupport:

  Hemluft Ventilation AB har en utmärkt kundsupport, och hjälper dig gärna med eventuella frågor eller problem som du kan ha med ditt ventilationssystem.

  • Miljövänlig inställning:

  Hemluft Ventilation AB prioriterar miljövänliga lösningar och använder sig av energieffektiva teknologier för att minimera miljöpåverkan och hjälpa dig att spara energi.

  Kontakta Oss

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.