Jag har självdrag, kan mekanisk frånluftsventilation vara lösningen?

Jag har självdrag, kan mekanisk frånluftsventilation vara lösningen?

Jag har självdrag, kan mekanisk frånluftsventilation vara lösningen?

Ja, mekanisk frånluftsventilation kan vara en lösning för att förbättra inomhusluften om du har självdrag i ditt hus eller lägenhet. Mekanisk frånluftsventilation fungerar genom att det finns en fläkt som avlägsnar den använda luften från badrum, kök och andra utrymmen och för ut den utomhus genom en separat kanal, ventilationskanal.
 
Fördelarna med mekanisk frånluftsventilation är att det kan bidra till att minska fukt- och mögelproblem, förbättra kvaliteten i inomhusluften, föra ut radon ur bostaden och ibland minska energikostnaderna, via bättre kontrollerade luftflöden. Genom att avlägsna den använda luften från utrymmena kan det också bidra till att minska luktproblem i hemmet.
 
Det är viktigt att notera att mekanisk frånluftsventilation bidrar till att föra in frisk luft i hemmet genom otätheter och ventiler. För att få in mer frisk luft i hemmet kan du antingen öppna fönster och dörrar manuellt eller installera fönsterventiler, men även väggventiler och kanske en separat tilluftskanal. En kombination av mekanisk frånluftsventilation och tilluft kan ge en effektiv ventilation i ditt hem.
ventilationsfirma-ovk
 

FÅ KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 •  Erfarna medarbetare
 •  Kostnadsfri besök och offert
 •  Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  Självdrag är en okontrollerad och dåligt fungerande lösning för ventilation, under de kalla månaderna när vi stänger fönster innebär det att man även försämrar ventilationen. Självdraget kan förstärkas med en fläkt för att få igång ventilationen, så kallad mekanisk frånluftsventilation eller FFS-ventilation.
   
  Det är också viktigt att anlita ett företag med professionella ventilationstekniker med lång erfarenhet för att installera mekanisk frånluftsventilation för att säkerställa att systemet fungerar korrekt och att det uppfyller de lokala byggnormerna och de eventuella föreskrifterna.
   
  Har du självdrag som fungerar dåligt? Hemluft har stor erfarenhet och är specialister på att åtgärda dålig ventilation i bostäder med självdrag. Lösningen är installation av fläktstyrd och aktiv mekanisk frånluft som ökar luftomsättningen och skapar det undertryck som behövs i din bostad. Vi hjälper dig!

  Kontakta Oss

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.