FTX – Ventilation med värmeåtervinning

FTX – Ventilation med värmeåtervinning

Att underskatta betydelsen av adekvat ventilation i bostäder är en lyx vi inte längre har råd med, särskilt med tanke på dagens energipriser och osäkerheten kring framtida utveckling. Många hem förlitar sig fortfarande på enkla ventilationssystem som självdragsventilation eller fläktstyrd frånluftsventilation, vilket inte bara kan vara otillräckligt utan även leda till betydande värmeförluster. Det är dags att ta ventilationen på allvar, och där kommer det balanserade ventilationssystemet FTX från Hemluft Ventilation AB in i bilden.

Hemluft Ventilation AB och FTX-systemet:

Hemluft Ventilation AB erbjuder det mest kompletta ventilationsalternativet – det balanserade FTX-systemet. Ett fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning som inte bara ger dig full kontroll över luftflödet utan också effektivt sparar energi. Det är ett stabilt, flexibelt och kostnadseffektivt system som kan göra en betydande skillnad för din inomhusmiljö.

Hur fungerar FTX-systemet?

Ett FTX-system innebär att ditt hus utrustas med ett kanalsystem, vilket ofta redan finns dragna i många hem. Det transporterar bort använd luft och tillför frisk luft. Den uppvärmda inomhusluften passerar genom ett värmeåtervinningsaggregat innan den skickas ut, där energin från frånluften används för att värma upp den kalla inkommande luften. På detta sätt minimeras värmeförlusterna, och du får bättre inomhusluft samtidigt som du sparar energi.

Placering av ventiler:

Tilluftsventiler placeras strategiskt i vardags- och sovrum, medan frånluftsventilerna placeras i fuktigare områden som badrum, toalett och tvättstuga. Detta säkerställer att luften kommer in där den behövs mest, och FTX-systemet ser till att den tillförda uteluften har en temperatur nära rumstemperaturen. Det resulterar i en behaglig luftomväxling och hög komfort, samtidigt som risken för kallras minimeras.

Energi- och kostnadsbesparing:

Med ett FTX-system från Hemluft Ventilation AB återvinner du mellan 50-80 procent av den värme som behövs för att värma upp luften. Det innebär en betydande årlig besparing på energikostnader, uppskattat till 5000-7000 kWh för en normalstor villa, radhus eller lägenhet. Dessutom är ventilationen separerad från uppvärmningen, vilket ger dig friheten att välja din värmekälla nu och i framtiden.

Låga service- och underhållskostnader:

Trots att balanserad ventilation kräver separata kanaler, kommer Hemluft Ventilation ABs FTX-system med få rörliga delar, vilket resulterar i låga service- och underhållskostnader. Studier visar att återbetalningstiden för ett FTX-system ligger på tre till fem år, vilket gör det till en ekonomiskt klok investering för varje fastighetsägare.

Att investera i ett FTX-system från Hemluft Ventilation AB är inte bara en ekonomiskt lönsam åtgärd utan också en investering i din hälsa. Med effektiva filter som tar bort föroreningar, damm och pollen från luften får du inte bara en energieffektiv lösning utan också en betydande förbättring av inomhusluftkvaliteten. Så varför kompromissa när du kan optimera ditt hem med Hemluft Ventilation ABs avancerade FTX-system? En investering som gynnar både plånboken och välbefinnandet.

Kontakta Oss

 

FÅ KOSTNADSFRITT PRISFÖRSLAG

Beskriv ditt ärende & lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så kommer en av ventilation konsulter kontakta dig.

 •  Erfarna medarbetare
 •  Kostnadsfri besök och offert
 •  Konkurrenskraftiga priser

  Skicka in din förfrågan

  Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

  No Comments

  Sorry, the comment form is closed at this time.